HELP?
HELP , avagy hogyan tudsz segíteni, ha nem a pénz a minden, illetve nem a pénzről szól a történet.

Előzmény: 2004 telén kaptam egy hírlevelet, hogy amennyiben megtehetem segítsek valamilyen módon a Bátortábor Alapítvány munkájában. Mivel pénzem sajnos nem sok volt, de van két gyermekem nekem is, így tudom milyen mikor egy gyermek arcán ott a mosoly a motorok látványa és a motorozás miatt. Így kezdeményeztem az alapítvány egyik hölgyjénél (Czech Linda), hogy amennyiben gondolják, szívesen összetoborzom a csapatot egy ilyen alkalomra. Ezt a kezdeményezést örömmel fogadták, így pedig a szervezkedés már ment magától.........Az eredmény? Hagyományt teremtettünk belőle, hogy minden évben elmenjünk valamilyen alapitványhoz, táborhoz ahol nem kifejezetten a jó egészségben, vagy családi körülmények közt élő gyermekek nyaralnak vagy épp laknak. MI így próbálunk a gyerekeknek 1-1 szép napot szerezni és talán örök emléket. Az évek folyamán már több helyen is megfordultunk, de mivel elégé elterjedt manapság ez a fajta motoros megmozdulás (szerencsére!!) úgy döntöttünk, hogy egy kiválasztott helyet fogunk patronálni. De tessék: Időben visszafelé olvashatod, hogy mikor, épp kinek segített a csapat és hogyan.


2018ban is megtartottuk a szokásos DÉG-i Helpünket!
Köszönet ismét Fatynak és Krisztának a szervezésért, a dolgozóknak a finom ebédért (kávéért:-)
Továbbá: Joke, Beard, Dzsokibá, KOKO, Erik, Feri bikereknek, hogy idén ismét megmotoroztatták a gyerköcöket.

KÉPEK: 2018 DÉGIdén is megtartottuk a szokásos DÉG-i Helpünket!
Köszönet ismét Fatynak és Krisztának a szervezésért, a dolgozóknak a finom ebédért (kávéért:-)
Továbbá: Joke, Beard, Dzsokibá, Kun Jani, IKovács, KOKO bikereknek, hogy idén ismét megmotoroztatták a gyerköcöket.
Én most sajnos csak állhatam, mert az akkum épp az indulásnál nyekkent meg végérvényesen, de 2 órás csúszással Én is hazaértem:-))
(Saját sárga angyalkám hozta nekem az új akkut:-))

KÉPEK: 2017 DÉGSajnos 2016-ban nem sikerült úgy időpontot találni, ami mindenkinek megfelelt volna. De emberek vagyunk, így mindenkinek közbeszólhat a magánélet, munka vagy bármi más.


2014.05.31.-én.....6. alkalommal is Dég lett a kiválasztott HELP helyszín.
Miért? Hát ilyen meghívóra lehet nemet mondani??

Akmt 11. Helpje.....es immáron a 6. alkalom hogy a dégi gyermekotthon lakóinak szereztek a motorosok egy szep napot.
Ezúton is köszönöm:
Faty apunak (Szokoli Attila ) , Eriknek ( Lichtblau Erik ) ,Jokenak , Andrisnak, Kokonak (Kovács Gábor ), IKovácsnak ( István Kovács ) és Mr. Ewingnak
Valamint a többi családtagnak, hogy képviselték az AKMT támogatói magját. Jövőre folyt köv....
Jokenak kösz a képeket, videót! Igy bár nem tudtam idén ott lenni, de azt láttom hogy a dégi eső ezt az évet se hagyta ki:-)

És persze volt motoroztatás is - és festész tanfolyam Faty apuval:-)))
Képek: JoKe képei

Szervező: Faty - Kriszta
2014.05.17-18.-án.....5. alkalommal is Dég lett a kiválasztott HELP helyszín, hiszen számítanak ránk - ami minden jelenlévőnek jól esik.
Fatynak ez az üzenet jött utána:
""Nekem öszintén szólva... Az ahogy itt voltatok. Idejöttetek és felkaptatok minket olyan két napot csináltatok nekünk amire kevesen lennének képesek. Annyira úgy éreztem hogy azért csináljátok hogy mi boldogok legyünk mintha nektek ez lenne a boldogság ha mi is azok vagyunk. A programok is nagyon jók voltak, de inkább ennek az emberiségnek örültem mert ilyen érzéseket nem mindennap kapunk.! Én igy érzem! Tudod amikor igy bejöttetek és egyből a mosoly az arcokon látszott a szeretet hogy örültök hogy itt lehettek velünk. És ez olyan jó érzés volt... Igazság szerint ezt igy még pontatlan egy kissé mert amit ebben a két napban nekem átnyujtottatok fizikailag és lelkileg ezt igy nem tudom kifejezni csak igyekszem elmondani szavakba önteni! És tényleg köszönöm mert remekül éreztem magam. Ez volt életem legjobb hétvégéje! "
Idén sem maradatott e az ajándék - bár most szervezési módban merült ki.
Bobek - Faty ügyködtek egy pályázaton, amit megnyertek, majd JoKe is bekerült a projectbe, mint szállító személyiség.
A pályázat összegéből futotta a programokra, és a 4 házba került 1-1 HP laptop, wifis router.
És persze volt motoroztatás is - bár sajnos idén is kevés motorral....(ezért külön köszönet: ERIKnek, Fatynak, IKovácsnak, Kokonak, Beardnek, Szőkekapitánynak, JoKenak, Zabknak)

Képek:
2014.05.17-18. Help napok

Szervező: Faty, Bobek - Kriszta
2013.05.25/26.-án.....4. alkalommal is Dég lett a kiválasztott HELP helyszín, hiszen számítanak ránk - ami minden jelenlévőnek jól esik.
A csapat közös kasszájában lévő pénzből - ezért KÖSZÖNET ILLETI AKI SEGÍTETT, UTALT folyamatosan, vagy néha, illetve aki önkéntes akcióba fogott - idén jó dolgok kerültek a gyerekekhez.
Szóval kikértük a véleményt az "igenyekre, és bizony úgy jött a lépés, hogy idén egy megpakolt szerszámosláda, kerékpárok szervízelése, egy elszívó bekötése, szőnyegtisztítás és járda rekonstrukció volt a fő szempont.
És lesz majd szunyogháló, lesz új konyhapult is....de ez idő és anyagbeszerzés kérdése
Szóval idén is próbáljuk odatenni magunkat:-)
És persze volt motoroztatás is - bár sajnos idén is kevés motorral....(ezért külön köszönet: ERIKnek, Fatynak, IKovácsnak, Kokonak, Beardnek, Szőkekapitánynak)


Képek:
2013.05.25/26. Help napok

Szervező: Faty - Kriszta
2012-ben.....3. alkalommal is Dég lett a kiválasztott HELP helyszín, hiszen számítanak ránk - ami minden jelenlévőnek jól esik.
Az eddigiekkel ellentétben viszont most változás volt:-) Ismét 2 napos lett a HELP, de már Én is ott tudtam lenni mind a 2 nap:-)
Szóval aki csatlakozott az jól érezhette magát, aki pedig most kihagyta? Sok mást is kihagyott:-))
A csapat közös kasszájában lévő pénzből - ezért KÖSZÖNET ILLETI AKI SEGÍTETT, UTALT folyamatosan, vagy néha - idén jó dolgok kerültek a gyerekekhez.
Mivel tavaly meg lett csinálva a csipet-csapat project alapján a tornaterem, most sporteszközök, és szabadidő eszközökkel töltöttük fel, a kereteinken belül.
Akik pedig nem szeretnek ugrálni? (foci, tollas, ping-pong, frizbi, kosarazás...stb) Az kiélheti magát egy házi versenyben a Darts tábla előtt:-)
Az első útamon ezek lettek megvéve (4x mentem el bevásárolni, hiszen motorral érdekes volt így is hazahozzni a holmit:-)))

Egy cikk is készült a megmozdulásról - mert van akit érdekelhet, így megkerestek, hogy el e mondanám, mit-miért teszünk:
Help a MÉDIÁBAN - Egy szegedi ONLINE újság (PDF mentése)


A hétvégén készült képeket és videókat pedig ITT tekintheted meg:
Blue képei:
2012.06.2-3. Help napok


Blue videó:
2012.06.2-3. Help napok VIDEÓJA (~1200mb)

Szervező: Faty, Blue - Kriszta
2011-ben ismét Dég lett a kiválasztott HELP helyszín, hiszen tavaly elég jól sikerült a nap, és ugye azóta is az adomány PC-ket koptatják - illetve az új vízesblokkot használják. Sajnos a mai Magyarország gondjai mindenhova begyűrűznek, így most ismét tovább csappant a létszám, de sikerült minden motorozni akaró gyereket elvinni legalább 1-2 körre. Persze volt aki minden mocit kiakart próbálni, és persze repetázni is:-)
Az eddigiekkel ellentétben viszont most 2 napos lett a HELP, így a regisztrációk után az AKMT és a Gyermekotthon is csatlakozott a TESZEDD akcióhoz, és személyesen is láttam, hogy tele is lett vagy 10-15 zsák az útszéléről összegyüjtött szeméttel.
Tegnap csodaszép napos időben telt a nap, de éjszakára megérkezett az eső - és tartotta magát ma is. De a lelkesedés nem csökkent egyik részről sem:-) Koszosak lettünk, vízesek - de megérte.
De beszéljenek a képek:
2011.09.27. Tornaterem project

2011.06.12. HELP 2. nap

2011.06.11. Help 1. nap

Szervező: Faty - Kriszta
2010-ben Faty javaslatára és az AKMT szavazása alapján a cél DÉG lett, ott is a Bálint Gyula Gyermekotthon. A szervezések alapján sikerült megállapodni a MOL NYRT-vel akik a HELP napunkat megsegíteték 4db PC konfigurációval, amit kicsit feltuningolva adtunk át a gyerekeknek. A válság még mindig tart, de idén már kicsit jobb volt a részvételi kedv, így sikerült egy jó napot szereznünk ismét pár srácnak-lánynak. Idén szakítottunk az eddigi hagyománnyokkal, így nem gyüjtést rendeztünk különféle ajándékokra, hanem a PC-ken felül aki akarta a Gyermekotthon alapítványához utalta az adója 1%-át, valamint bevállaltuk a házaknál lévő kisebb-nagyobb kétkezi munka kivitelezését, levezénylését. Így terveink szerint meg lesz csinálva pár falon a vakolat, kerítés...stb.
Az egyik PC-t totál feltuningoltuk. Ebből egy amolyan - vándor PC-t szeretnénk, vagyis mindig a legjobban teljesítő házba kérjük majd áthelyezni, így is ösztönözve a gyerekeket a tanulásra, és a jó teljesítményre.
De beszéljenek a képek:

Összegyüjtve:
Fényképalbum- Blue
Videó- Blue
Szervező: Faty - BLUE


És a hivatalos válaszok:
Sajnos a berobbant válság miatt csökkent a részvételi létszám, így pedig le kellett mondani a 2009-es HELP-et, hisze pár motorossal értelmetlen lett volna célbavenni egy nagy célt. De a gyerekek nem vesztettek sokat, mert más motoros csapat/csapatok viszont elmentek.

2008-ban is meg volt tartva az AKMT és GS/GSF fanok HELPJE.
A tavalyi évhez hasonlóan a HELP most is Battonyára esett. A tavalyi melóáradatot most időben javítottuk, így IGEN SZÉP létszám jött össze!!!! De beszéljenek a képek és a videók

2008. június 22. BATTONYA
Szervező: BLUE

Az AKMT és a Gs500 fanok, valamint az ügy szimpatizánsai ismét bedobták magukat, hogy megannyi gyerek arcára csaljunk mosolyt és jó kedvet.


Help a MÉDIÁBAN - Mezőföldi Élet (15. oldal)


Help a MÉDIÁBAN - beol.hu(mentett verzió)


Help a MÉDIÁBAN - beol.hu(pdf)


Help a MÉDIÁBAN - adony.hu

Előzmény: 2007-es év.... a szokásból tradiciót alkottunk. A tél végeztével fel lett dobva a téma, hogy idén kikhez menjünk. 3 esélyes volt - végül a Battonyai SOS gyeremkfalu nyerte a szavazást. Fő szervező Bobek lett, aki annak rendje és módja szerint levezényelte a témát.
Természetesen a csapat rögtön összeállt, de sajnos a változó most nem maradt ki az egyenletből (munka) és így nem tömegesen ment az AKMT és GS Fanok társasága. A lényeg? Ismét egy szép napot okoztak/okoztunk a gyerekeknek.

2007. június 23. BATTONYA
Szervező: BOBEK

Az AKMT és a Gs500 fanok, valamint az ügy szimpatizánsai ismét bedobták magukat, hogy megannyi gyerek arcára csaljunk mosolyt és jó kedvet.

És a visszajelzés?????Sajnos a képek, videók mindenhol tárhely hiány miatt megszüntek, eltűntek (DVD-n kérhető)

Előzmény: 2006 tavaszán Ciláék keresték meg a csapatot azzal a ténnyel, hogy Ők is szervezők lesznek egy ilyen gyermektábornak, így mi lenne a véleményünk? Csináljuk egy tradiciót a tavalyi Help után, vagy az csak egyszeri alaklom volt?

Természetesen a csapat rögtön összeállt és ismét egy szép napot okoztunk a gyerekeknek.

2006. június 18. Győrújbarát
Szervező: Cila és Ciláné

Az AKMT és az ügy szimpatizánsai ismét bedobták magukat, hogy 98 gyerek arcára csaljunk mosolyt és jó kedvet.


Sajnos a képek, videók mindenhol tárhely hiány miatt megszüntek, eltűntek (DVD-n kérhető)

2005. augusztus 17. Hatvan
Szervező:Czech Linda és BlueDevil

Az AKMT és az AKMT-ből kiváló - az ekkor még létező OUTRIDERS motoros csapat segítségével Hatvanban, a Bátortábor Alapítvány nyári táborában jártunk 52 cukorbeteg gyermeknél, hogy megmotoroztassuk őket így egy kis örömet okozzunk nekik.


Sajnos a képek, videók mindenhol tárhely hiány miatt megszüntek, eltűntek (DVD-n kérhető)